UMIJEĆE TKANJA NAŠIH STARIH U CITY COLOSSEUMU

Prisjetimo se starog zanata tkanja uz „Klub Regoč“ u City Colosseumu
 
City Colosseum u suradnji s „Klubom Regoč“ organizira dvodnevni program pod nazivom „Umijeće tkanja naših starih“. Potaknuti željom da stare generacije prisjetimo, a novim generacijama predstavimo kako su naše bake njegovale tkanje kao dobroznani stari zanat. Naše bake ili prabake su generacijama prenosile s koljena na koljeno znanje tkanja i same izrađivale tepihe za svoja kućanstva. Razvojem industrijske proizvodnje tepiha znanje tkanja generacijama pada u zaborav. Članovi Kluba Regoč u sklopu svojih aktivnosti želje osvježiti znanja i prikazati vještine rada na tkalačkom stanu koji je postao dio njihovih svakodnevnih aktivnosti.
 
Petak 26.09. i subota 27.09. od 16:00h u prizemlju City Colosseum imat će te prilike vidjeti uživo tehniku tkanja tepiha na tkalačkom stanu uz članove Kluba Regoč. Udruga Regoč za pomoć osobama s mentalnom retardacijom u sklopu svojih programa i aktivnosti uvrstili su znanja i vještine tkanja. Tijekom dvodnevnog druženja s članovima „Kluba Regoč“ moći će te se prisjetiti ili upoznati sa samom tehnikom tkanja tepiha. Već nekoliko godina osobe s mentalnom retardacijom u okviru organiziranih radionica „Kluba Regoč“ stječu vještine tkanja tepiha na tkalačkom stanu. Tkanje se ubraja u stari slavonski zanatu koji je skoro zaboravljen i gotovo nemate prilike vidjeti kako su tkali naši stari. „Klub Regoč“ putem hvale vrijednog projekta „Umijeće tkanja naših starih“ predstavit će lokalnoj zajednici stari zanat tkanja, a istovremeno članovima udruge pružili mogućnost da javnosti pokažu svoje kompetencije koje su godinama stjecali.
 
Posjetitelji City Colosseuma također će imati prilike vidjeti gotove tkane tepihe koje su izradili članovi „Kluba Regoč“. Umijeće tkanja naših starih ima poseban duh humanitarnog karaktera kroz prodaju tkanih tepiha koje su izradile osobe s mentalnom retardacijom u klopu „Kluba Regoč“. Prodaja tkanih tepiha je humanitarnog karaktera, a sva prikupljena sredstva su namijenjena isključivo za daljnji rad i djelovanje „Udruge Regoč“. Prikupljena sredstva će biti korištena za organizaciju radionica za koje udruga nema dostatnih  financijskih sredstava, a članovi se u sklopu radionica osjećaju vrijednima i korisnima uz izražavanje svojih mogućnosti i sposobnosti bez obzira na zdravstvena ograničenja.
 
 City Colosseum pozdravlja rad i djelovanje „Udruge Regoč“ i izuzetno je počašćen  što može pomoći ustupanjem prostora trgovačkog centra za predstavljanje rada i djelovanja „Uduge Regoč“ zajedno sa svim članovima udruge. Posjetite nas i podržite djelovanje „Kluba Regoč“ kroz svoju prisutnost ili donaciju za rad „Udruge Regoč“. Detaljnije informacije potražite na www.city-colosseum.hr i facebook stranici City Colosseum Slavonski Brod.

CITY COLOSSEUM

MOJ CENTAR SHOPPINGA I ZABAVE

© COLOSSEUM GRADSKI CENTAR BROD d.o.o. 2018. Sva prava pridržana