MALA DONACIJA ZA VELIKA DJELA

Pomozimo zajedno onima kojima je to najpotrebnije jer malim donacijama možemo učiniti velika dobra djela. Donaciji se možete pridružiti i prilikom posjeta City Colosseumu jer je u prizemlju centra smještena kutija u koju možete priložiti svoju donaciju. Kutiju možete pronaći ispred prodavaonice Plodine za vrijeme redovnog rada City Colosseuma, svakim danom od 09:00h - 21:00h. Donacijom pomažete LIGI PROTIV RADA BRODSKO - POSAVSKE ŽUPANIJE, stoga pridružite se ovoj vrijednoj humanitarnoj akciji i pomozite onima kojima je to zaista potrebno. 

 

Hrvatska liga protiv raka – Županijska liga protiv raka Slavonski Brod od samog osnutka 1967. godine radi na edukaciji stanovništva i zdravstvenom odgoju kroz organizirana tematska predavanja, pružanje izravne psihosocijalne pomoći oboljelima od malignih oboljenja te putem tiska i elektroničkih medija.

 

Misija: Promicanje prevencije i zdravstvene kulture vezane uz zloćudne tumore te pružanje pomoći bolesnicima oboljelima od raka. Područje djelovanja je Brodsko-posavska županija.

 

Cilj: Pružanje pomoći u organiziranju onkološke zaštite u provođenju zdravstvenog odgoja i edukacije stanovništva svih dobnih skupina, pružanje pomoći u provođenju akcija na ranom otkrivanju bolesti raka, pružanje pomoći oboljelim od raka, organiziranje stručnih i znanstvenih skupova iz područja onkologije, smanjenje pojavnosti i smrtnosti oboljelih od raka, unapređenje primarne i sekundarne prevencije, poboljšanje palijativne skrbi pacijenata.

 

Liga protiv raka Slavonski Brod djeluje s jasno zacrtanim ciljevima:

  • okupljanje i povezivanje pojedinaca i grupa zainteresiranih za unaprjeđenje, provođenje, praćenje, istraživanje i promicanje znanja i prakse o bolesti raka
  • praćenje i izvještavanje o dostignućima u prevenciji, dijagnostici i liječenju raka
  • suradnja s domaćim i stranim znanstvenim i strukovnim organizacijama i ustanovama
  • suradnja i pomoć u organiziranju stručnih i znanstvenih sastanaka iz područja onkologije te upućivanje svojih članova i drugiih zdravstvenih djelatnika na takve sastanke i ostale oblike usavršavanja
  • okupljanje oboljelih od raka i njihovih obitelji radi pružanja pomoći u ostvarivanju njihovih prava iz zdravstvene i socijalne skrbi
  • prikupljanje i raspodjela materijalnih i financijskih dobara te pružanje psihosocijalne pomoći bolesnicima, promicanje zdravstvenog odgoja pučanstva i učinkovite borbe protiv raka i zaštite okoliša izdavanjem knjiga, brošura, letaka i ostalog tiskanog materijala.

U suradnji s Općom bolnicom „Dr.Josip Benčević“ i Zavodom za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, ali i Ligom protiv raka Hrvatske aktivno se uključila u Nacionalne programe ranog otkrivanja raka.

 

Zahvaljujući dobroj volji, humanosti i velikom srcu donatora Liga protiv raka Brodsko-posavske županije do sada je darovnim sredstvima kupila i Općoj bolnici “Dr.Josip Benčević” dostavila medicinske uređaje i aparate vrijedne preko 3,5 milijuna kuna.

 

Darovnim sredstvima pomažete našoj borbi protiv raka. Pomažući drugima, pomažete i sebi. Umjesto zahvale darujemo Vam jednu misao “Ima nas koji daju s radošću – i ta je radost njima i nagrada. Ima ih koji daju s boli – i ta je bol njihova.” (Halil Džubran). Donacije možete uplatiti na broj žiro računa Lige : 2340009-1100014340. 

Više informacija možete potražiti KLIKOM na link LIGA PROTIV RAKA BRODSKO - POSAVSKE ŽUPANIJE

 

ZAHVALJUJEMO SE SVIM DOSADAŠNJIM DONATORIMA HRVATSKE LIGE ZA BORBU PROTIV RAKA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE. 

© COLOSSEUM GRADSKI CENTAR BROD d.o.o. 2018. Sva prava pridržana