DAN POKRETANJA SRCA

Datum: 16.10.2015. OD 16:00 SATI

Vaše ruke mogu spasiti još više života

 

European restart a heart day uz podizanje svijesti o srčanom zastoju u City Colosseumu

 

 

Volonterska akcija pod nazivom “Restart a Hearth Day” ili Dan pokretanja srcaima za cilj obučiti zdravstvene radnike i građane o primjeni mjera oživljavanja odraslih i mjera oživljavanja djece. Podržite ovu hvale vrijednu volontersku akciju, usvojite vrijedno znanje jer možda baš vi možete nekome spasiti život. Educirajmo se zajedno u petak 16.10.2015. od 16:00h u prizemlju trgovačkog centra City Colosseum.

 

„Dan pokretanja srca“ predstavlja edukativni rad iskusnih instruktora Europskog društva za reanimaciju s građanima Slavonskog Broda u svrhu podizanja svijesti o srčanom zastoju, smanjenja straha, učenja vještina prepoznavanja i primjerenog reagiranja i poziva pomoći, te vanjske masaže srca do dolaska profesionalne medicinske pomoći. Tijekom akcije građani će dobivati informacije i pisane materijale tiskane od strane Europskog vijeća za reanimaciju i Hrvatskog društva za reanimatologiju, imati priliku upoznati se s demo modelom vanjskog automatskog defibrilatora i naučiti vanjsku masažu srca na odgovarajućim lutkama. Vanjsku masažu srca će obavljati uz taktove poznatih hitova skladanih u ritmu 100/min, a za reprodukciju glazbe osigurali smo opremu.

 

Hrvatsko društvo za reanimatologiju Hrvatskog liječničkog zbora (HDHLZ) radi na obuci zdravstvenih djelatnika i građana za primjenu mjera oživljavanja odraslih i mjera oživljavanja djece od svojeg nastanka 2002. godine i tijekom cijelog svog djelovanja u sklopu Europskog društva za reanimaciju (ERC). ERC je ustanovio ”Cardiac Arrest Awarenes Week” koji će biti obilježen u svim zemljama Europske Unije pa tako i u Hrvatskoj dana 16.listopada 2015. HD za reanimatologiju HLZ-a će se pridružiti svim europskim zemljama u obilježavanju tog dana. Tijekom akcije članovi HD za reanimatologiju HLZ približit će građanima vještine osnovnog oživljavanja putem interaktivne radionice.

 

Vidimo se u petak 16.10.2015. od 16:00h jer baš usvojeno znanje možete nekome spasiti život zahvaljujući novim smjernicama. Podignimo zajedno svijest o srčanom zastoju jer vaše ruke mogu spasiti još više života. Vidimo se u City Colosseumu Slavonski Brod i budimo jedno veliko srce. 

© COLOSSEUM GRADSKI CENTAR BROD d.o.o. 2018. Sva prava pridržana